miercuri, 14 martie 2012

Midnight Cake

Desert
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 8


Un desert consistent și delicios pe care l-am îmbunătățit în timp. 

Am pornit de la un amestec din susan integral (măcinat), miere și pudră de roșcove pe care îl pregătesc Amirei în unele dimineți. 
Am adăugat mai târziu pastă de stafide și nuci sfărâmate. Am ajuns zilele astea la o listă de ingrediente cam rotofeie, și bine-am făcut, gustul e angélique :) 




Ingrediente:


100 g curmale rehidratate fără sâmburi (făcute pastă)
150 g stafide rehidratate (făcute pastă)
2 linguri cereale Granovit germinate măcinate
6 linguri semințe amestecate: susan (eu am pus 3 linguri doar de susan), floarea soarelui, dovleac, cânepă, in
2 linguri nucă mărunțite (nu măcinate)
2 linguri alune de pădure mărunțite
2 rondele orez expandat fărâmițate cu mâna
4 linguri pudră de roșcove
2 linguri cacao
2 linguri miere
2 linguri unt cocos

1. Scoatem untul de cocos din timp din frigider pentru ca în momentul pregătirii să aibă o consistență moale și să se omogenizeze ușor.
2. Curmalele și stafidele stau peste noapte în apă plată (pasta de fructe uscate se poate obține mărunțindu-le cu puțină apă într-un blender, eu o fac în Champion cu accesoriul pentru omogenizare)
3. Cerealele se macină fin în râșnița de cafea. La fel semințele de susan, floarea-soarelui, dovleac și cânepă.



1. Punem într-un bol de lucru pasta de curmale, pasta de stafide, adăugăm cacaoa, pudra de roșcove, cerealele, semințele, nucile și alunele. Gustăm, iar dacă nu e suficient de dulce adăugăm miere, după preferințe.
2. Urmează cele două linguri de unt de cocos și orezul expandat.
3. Pregătim o tavă sau orice altă formă pe care o considerăm potrivită pentru desert și o tapetăm cu folie transparentă alimentară. Așezăm compoziția și o tasăm bine, astfel încât să umplem armonios tot spațiul. 
4. Așezăm tava la congelator. În aproximativ o oră și jumătate e gata.

Enjoy :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu